roei.app

Ergometerschema's

Gebruik Concept2 ergometer

De getallen 1-10 die op de windschuif staan zijn erg onnauwkeurig en verschillen sterk per ergometer. Daarom is de drag factor van een ergometer de enige goede indicator van de weerstand die op de ergometer is ingesteld.

De drag factor is een getal dat de zwaarte van de haal aangeeft. Kies een dragfactor eerder te licht dan te zwaar, hieronder de richtgetallen: hoe meer sterren, hoe zwaarder.

 De drag factor wordt als volgt ingesteld: Hoofdmenu -> Meer opties -> Drag factor tonen. Tijdens het roeien wordt de factor dan getoond.


Ergometerschema's Instellen training


Op bovenstaande wijze kunt u de tijd of afstand instellen die u op de ergometer wilt gaan roeien. De ergometer toont dan de tijd of afstand nog te gaan.


Ergometerschema's Instellen display

Standaard: de standaard weergave en dus de meest gebruikte
Krachtcurve: Om de krachtverdeling in de haal te zien.
Voorbeeldboot: Wanneer tegenstand u motiveert.
Haalkracht: Om te zien of elke haal even sterk is: hou ze constant in hoogte
Vergroot: Wanneer u uw bril vergeten bent, of nog in de ontkenningsfase zit.

Ergometerschema's Split tijden

De snelheid wordt op de ergometer getoond in de tijd per 500 meter. Deze ligt tussen de 1:30 en 2:30 en is groot op het scherm weergegeven. Daarnaast wordt de gevaren afstand/nog te varen afstand getoond. Omdat de ergometer bij stilstand nog op gang moet komen, is het verstandig om altijd met drie harde halen te beginnen. Het tempo is vrij door de roeier te kiezen.


Split tijden Meerdaagse schema's
Riemverzet Variaties voor groepen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.