roei.app

Roeifouten

Haal – Geen druk na de inpik

Fout: De bladdruk na de inpik komt te traag op gang. Het blad wordt niet snel genoeg vastgezet (Zie ook: Inpik), doordat de beentrap te traag is.
Waar-
nemen
Benen: kijk naar de snelheid waarmee de knieën naar beneden gaan.
Blad: kijk naar snelheid waarmee het blad na de inpik 'vertrekt'.
Oorzaak: Roeien vanuit kracht in plaats van bewegingssnelheid. Niet geleerd hebben het blad goed te plaatsen en/of vast te zetten. De benen na de inpik niet laten wegspringen.
Gevolg: Het eerste gedeelte van de haal is niet effectief, de beenkracht wordt onvoldoende uitgenut. Een verminderde bootsnelheid omdat deze uit het tweede gedeelte van de haal gehaald moet worden.
Remedie ergo: Stel het display van de ergometer in op force curve (zie:Gebruik Concept2 ergometer) en zet de weerstand in zijn laagste stand. Zorg ervoor dat de drukcurve in het begin zo snel mogelijk omhoog gaat. Wanneer dat lukt, doe hetzelfde met Pimenoven en vervolgens een Pimenov haal afgewisseld met een harde gewone haal. 
Remedie
boot:
Roeien met een Snelheidsslangetje en het fonteintje na de inpik zo snel mogelijk omhoog brengen.
Roeien met halve bank, hoog tempo en stevige haal. Focussen op de snelheid waarmee de benen plat getrapt worden. Doordat de inpik in de stroomrichting van het water wordt gemaakt en de bootsnelheid relatief hoog is, is hendelsnelheid nodig om druk te krijgen.
Feed-
back:
Op de ergometer visueel door te kijken naar de steilheid (links) van de drukcurve. In de boot visueel door naar het snelheidsslangetje te kijken. Gevoelsmatig door de knieën snel plat te krijgen.

Haal – De romp te vroeg inzetten
Haal – Diepen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.