roei.app

Roeifouten

Haal – Geen druk na de inpik

Fout: De bladdruk na de inpik komt te traag op gang. Het blad wordt niet snel genoeg vastgezet (Zie ook: Inpik), doordat de beentrap te traag is.
Oorzaak: Roeien vanuit kracht in plaats van bewegingssnelheid. Niet geleerd hebben het blad goed te plaatsen en/of vast te zetten. De benen na de inpik niet laten wegspringen.
Gevolg: Het eerste gedeelte van de haal is niet effectief, de beenkracht wordt onvoldoende uitgenut. Een verminderde bootsnelheid omdat deze uit het tweede gedeelte van de haal gehaald moet worden.
Remedie ergo: Stel het display van de ergometer in op force curve (zie:Gebruik Concept2 ergometer). Zorg er voor dat de drukcurve in het begin zo snel mogelijk omhoog gaat. Wanneer dat lukt, doe hetzelfde met Pimenoven en vervolgens een Pimenov haal afgewisseld met een harde gewone haal. 
Remedie boot: Roeien met een Snelheidsslangetje en het fonteintje na de inpik zo snel mogelijk omhoog brengen.
Roeien met halve bank, hoog tempo en stevige haal. Focussen op de snelheid van de hendel(s). Doordat de inpik in de stroomrichting van het water wordt gemaakt en de bootsnelheid relatief hoog is, is hendelsnelheid nodig om druk te krijgen.
Feed-
back:
Op de ergometer visueel door naar de drukcurve te kijken. In de boot visueel door naar het snelheidsslangetje te kijken. Gevoelsmatig door de knieënsnel plat te krijgen.

Haal – De rug te vroeg inzetten
Haal – Diepen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.