roei.app

Oefenvormen

Haal – Pimenoven

Oefen: Het eerste gedeelte van de haal maken, dat wil zeggen het gedeelte van de beentrap. Blad inzetten, beentrap maken, blad uitzetten, oprijden. De romp mag hierbij niet bewegen, de bladen moeten wel worden gedraaid. De armen mogen voor de uitpik lichtjes (minimaal) worden ingebogen om het blad goed te kunnen uitzetten. Deze oefening is moeilijk, daarom moet ze eerst worden aangeleerd op de ergometer, voordat ze in de boot kan worden gebruikt. De oefening eventueel combineren met Tubben
Type: Klassieke oefening. De oefening Haalvolgorde oefenen heeft een betere transfer.
Doel: Boot bij de inpik krachtig oppakken, afleren om de inpik op de armen of romp te maken.
Focus: Let op de armen en benen: eerst vanuit de schouders de armen omhoog, gevolgd door een felle trap met de benen. Er mag geen beweging zijn in de ruggengraat en in de armen.
Transfer: Pimenov haal, hele haal om-en-om. Dus om de beurt een pimenov haal en hele haal. Het doel is om de pimenov beentrap over te brengen (te kopiëren) naar de volle haal. Coach en roeier mogen daarbij geen verschil zien en/of bemerken tussen het begin van een pimenov haal en een hele haal. 
Variatie: De variant met ongedraaid blad wordt afgeraden, omdat deze geen meerwaarde heeft. Een andere variant is Haalvolgorde oefenen.Inpik – Roeien met 3x inpikken (in bak)
Haal – Haalvolgorde oefenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.