roei.app

Oefenvormen

Recover – Bladvlucht variaties

Oefen: Vraag de roeier de hoogte van het blad boven het water te variëren. Volg daarbij de volgende stappen.
Stap 1: Vraag de roeier het blad na de uitpik vlak boven het water te houden, het boven de knieën zo ver mogelijk boven het water te houden en daarna het blad weer tot vlak boven het water te laten zakken. Het blad wordt dus met een bocht bovenlangs ("n") naar de inpik gebracht
Stap 2: Vraag de roeier een diepe uitpik te maken en het blad in een rechte lijn ("") naar de inpik te brengen. Daarbij blijft de bladhals dus op dezelfde hoogte boven het water. Wanneer de roeier Uitloopt kan deze stap niet goed worden uitgevoerd.
Stap 3: Het blad wordt dus met een bocht onderlangs ("u") naar de inpik gebracht. (dit is vergelijkbaar met de fouten Duikvlucht en Het water aantikken op eenzelfde moment).
Stap 4: Vraag de roeier een stuk te roeien waarbij de eerste drie stappen ieder drie of vijf halen worden uitgevoerd. Dus: stap 1, stap 2, stap 3, stap 2, stap 1, enzovoort.
Type: Motorische oefening. Maakt gebruik van differentieel leren (Differentiële aanpak).
Doel: Leren het blad in een strakke lijn op de juiste hoogte boven het water naar de inpik toe te brengen. Bewegingsruimte van de hendels bij de recover oprekken.
Focus: Kijk naar het blad om te zien hoe hoog het blad tijdens de haal boven water is. Kijk bij scullen afwisselend naar beide bladen.
Variatie: Doe hetzelfde tijdens de haal met de oefening Bladhoogte variëren.

Recover – Twee keer klippen
Recover – Recover volgorde oefenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.