roei.app

Oefenvormen

Hulpmiddel – Snelheidsslangetje

Oefen: Het snelheidsslangetje kan worden gebruikt bij alle ongestuurde nummers en de nummers waarin de stuur voorin zit. Bij meermansboten is het slangetje alleen zichtbaar voor de slag. Het slangetje geeft een waterfonteintje: hoe hoger deze fontein, hoe sneller de boot vaart. 
Doel: Visuele terugkoppeling krijgen van de snelheidsfluctuaties tijdens de haal en recover. Tijdens de inpik zakt het fonteintje in, dit moet zo kort mogelijk duren. Tijdens de haal moet het fonteintje tot aan de uitpik steeds hoger klimmen. Tijdens de recover moet het fonteintje zo langzaam mogelijk dalen.
Focus: Let op de hoogte van het fonteintje.



Maken: Gebruik twee doorzichtige slangetjes. Een lang slangetje: 8mm/6mm van 25cm lang en een kort slangetje: 6mm/4mm van 2,5cm lang. Lijm het korte slangetje met watervaste lijm vast in het lange stuk. Bevestig het slangetje met ducttape onder de achterpunt van de boot. Het korte slangetje dient boven de taft uit te steken. Het nauwere binnenste slangetje, laat de fontein hoger spuiten en beter op snelheidsfluctuaties reageren.


Hulpmiddel – Planneerrem
Hulpmiddel – Inpikrietje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.