roei.app

Roeifouten

Inpik – Met/op de rug inpikken

Fout: Roeier zet het blad erin door de rug naar achter te buigen en de armen met de rug mee naar boven te laten gaan. Hij vouwt de rug te vroeg open. Mogelijk in combinatie met  Naduiken. Zie ook: Inpik.
Waar-
nemen:
Rug: kijk naar de rug en zie dat deze tijdens de inpik openvouwt. Wanneer het lastig is om te zien, kan het helpen een video van de ploeg te maken en daarop de inpik te bekijken.
Armen: stel vast dat de armen tijdens de inpik niet omhoog gaan.
Oorzaak: Verkeerd haalbeeld of een te licht ontwikkelde beentrap. Ook een onderdeel van de slifferhaal.
Gevolg: Rug is al grotendeels afgewikkeld, wanneer de haal nog moet beginnen en een gedeelte van de haal voor wordt gemist. Risico op rugblessures.
Remedie bak: Roeien laten focussen op onderzijde rug en het vastzetten van de rug. Roeier in de bak zetten en met de eigen (instructeur zijn) handen de riemen steeds een zetje geven zodat de inpik wordt gemaakt (bewegingsbegeleiding). Ook PimenovenRoeien met 3x inpikken en Soppen inpik kunnen helpen.
Remedie boot: Pimenoven en Soppen inpik zijn de belangrijkste oefeningen om dit aan te pakken. Ook helpt de Strijkhaal om dit af te leren.
Feed-
back:
Gevoelsmatig door te focussen op de onderzijde van de rug, hier hoort geen beweging gevoeld te worden. Focussen op de schouders waar vanuit de inpik moet plaatsvinden.


Recover – Stilzitten vóór
Inpik – Op de armen inpikken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.