roei.app

Roeifouten

Inpik – Met/op de romp inpikken

Fout: Roeier zet het blad erin door de romp naar achter te buigen en de armen met de romp mee naar boven te laten gaan. Hij vouwt de romp/rug te vroeg open. Mogelijk in combinatie met  Nareiken. Zie ook: Inpik.
Waar-
nemen:
Romp: kijk naar de romp en zie dat deze tijdens de inpik openvouwt. Wanneer het lastig is om te zien, kan het helpen een video van de ploeg te maken en daarop de inpik te bekijken.
Armen: stel vast dat de armen tijdens de inpik niet omhoog gaan.
Oorzaak: Verkeerd haalbeeld of een te licht ontwikkelde beentrap. Ook een onderdeel van de slifferhaal.
Gevolg: De rompbeweging is al voor een groot deel gebruikt voor de inpik als de haal nog moet beginnen en door het schuine plaatsen wordt een gedeelte van de haal gemist. Risico op rugblessures.
Remedie
bak:
Roeien laten focussen op onderzijde romp en het vastzetten van de romp. Roeier in de bak zetten en met de eigen (instructeur zijn) handen de riemen steeds een zetje geven zodat de inpik wordt gemaakt (bewegingsbegeleiding). Ook PimenovenRoeien met 3x inpikken en Soppen inpik kunnen helpen.
Remedie
boot:
Pimenoven en Soppen inpik zijn de belangrijkste oefeningen om dit aan te pakken. Ook helpt de Strijkhaal om dit af te leren.
Feed-
back:
Gevoelsmatig door te focussen op de onderzijde van de romp, hier hoort geen beweging gevoeld te worden. Focussen op de schouders waar vanuit de inpik moet plaatsvinden.


Recover – Stilzitten vóór
Inpik – Op de armen inpikken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.